ok...sekarang k kita akan pergi ke part tu iaitu berkenaan cheese juga tapi kali ini agak berbeza sedikit iaitu sis akan berkongsi resepi tart cheese.
RESIPI ASAL : BLOG MASAM MANIS


BAHAN KULIT TART /SHELL TART
170gm marjerin atau butter
50gm gula aising
1 biji telur Gred C
290gm tepung gandum
1 sudu kecil esen vanilla
acuan tart

  • Pukul marjerin dan gula dengan menggunakan senduk kayu atau spatula. Jangan putar lama sangat.
  • Masukkan telur dan esen vanilla. Putar lagi dengan senduk kayu.
  • Masukkan tepung sedikit demi sedikit.
  • Uli hingga menjadi doh yang lembut. Kuantiti tepung bergantung kepada kelembutan doh.
***Untuk mendapatkan doh yang baik masukkan doh dalam plastik bag dan simpan dalam peti ais semalaman
  • Ambil sedikit adunan dan tekan ke dalam acuan tart. Cucuk dengan garfu sebelum dibakar.Bakar pada suhu 170C selama 20 - 25 minit atau sehingga masak..jgn smpi hangus ye...hihi
Image result for gambar tart cheese
    tart cheese blueberry                                                                                                                                                                                        

Comments

Popular posts from this blog